Agrarisch coach.

Als agrarisch coach sta ik naast de boer~ondernemer en de familie. Hun belang staat voorop. In de gesprekken ontdekken we samen waar toekomstmogelijkheden liggen en onderzoeken we welke het beste past en realiseerbaar is. Omdat de boer centraal staat werken we aan zeer verschillende zaken, zoals: opvolgingsvragen, verbreding met nieuwe activiteiten, keuzes rondom groei en investeren, mogelijkheden voor herbestemming, nieuwe functies op het erf.

In het gebied Foodvalley werk ik binnen het project Zicht op de Toekomst. Boeren kunnen in een traject met agrarisch coaches werken aan het onderzoeken van hun toekomstmogelijkheden. In dit project vervul ik verschillende rollen waarbij ik vooral de kwaliteit van de trajecten in de gaten houd. Een groot deel van alle eerste verkennende gesprekken worden door mij gedaan en ik ben één van de coaches. Met plezier werken we in een team agrarisch coaches, de collega’s: Willy Kempen, Maryse Versteeg, Dik Veefkind en Dorine Zwaan.
Meer informatie over dit project? Kijk op deze pagina bij het kopje ‘Zicht op de Toekomst’. En een interview over mijn rol klik hier.

In 2018/2019 is er in de Gemeente Aalten een mooi project geweest waar aan alle boeren een keukentafelgesprek werd aangeboden. Vervolgens kon men verder met vervolgtrajecten en trainingen. In dit project werkte ik samen met drie andere coaches: Monique te Kiefte, Lizanne Roeleven en Rob Huinink. Van dit project is een goed verslag gemaakt. Klik hier voor het verslag.

De fase waar boeren hun werk afbouwen en met de keuzes bezig zijn die hun volgende levensfase mede gaan bepalen kom ik regelmatig tegen. Juist dan blijkt het prettig en verstandig om met een onafhankelijk, betrokken en deskundig persoon de situatie te bespreken.

Interesse, vragen? Een kennismakingsgesprek is altijd kosteloos. Neem gerust contact op.

Als agrarisch coach ben ik aangesloten bij Agrivaknet.

RTV Slingeland interviewt wethouder Joop Wikkerink uit Aalten en agrarisch coach Wim Korsten. Aan de orde komt vooral wat agrarisch coachen oplevert voor de boeren die deelnemen.